Med denne dressing behøver du ikke mange ingredienser i din salat; vend bare din favoritsalat med dressingen og fx radiser og forårsløg, og så er du ret godt kørende. Jeg laver altid dressingen lidt på slump, så følgende mængdeangivelser er vejledende; du kan smage til og justere op eller ned afhængigt af dine smagsløgs reaktioner.

Ingredienser

ca. 1 dl olivenolie

1/2 – 1 tsk. dijonsennep

1-2 fed hvidløg, pressede

3 tsk. soya

3 tsk. citronsaft

1 tsk. sukker

 

Sådan gør du

Pisk det hele sammen i en lille skål, og smag det til, indtil du er glad.

Er dressingen for sur, tilsætter du lidt mere sukker; er den for sød, kan du give den lidt mere sennep; smager den af for lidt, spæder du op med mere soya – og mangler den dybde, presser du lige citronen en ekstra gang.

Når du først har fundet din perfekte sammensætning, vender du helt sikkert tilbage igen og igen.