grønt med satay sauce

 

Servér denne sauce til kylling og grønt; tag fx inspiration i denne lækre omgang.

 

 

Ingredienser

lidt olie til stegning

1 tsk tørrede chiliflager

1 lille rød chili, finthakket

1 lille løg, finthakket

1 fed hvidløg, knust

1 tsk brun farin

 2 spsk crunchy peanutbutter (gå efter Urtekram eller anden øko-variant, så du får en peanutbutter, der kun indeholder det, den skal (peanuts) og ikke alt muligt skrammel)

1 tsk sød soyasauce (Kecap Manis)

1 spsk limejuice

1 dåse kokosmælk

 

Sådan gør du

Varm olien op, og steg løg, hvidløg og chili (frisk og tørret) ved svag til moderat varme, til løget er blødt – intet må brænde på.

Tilsæt sukkeret, og rør indtil det karamelliserer let.

Tilsæt så soya, peanutbutter og limejuice, og rør godt.

Tilsæt kokosmælk lidt ad gangen, til du opnår den konsistens, du bedst kan lide – jeg synes fx ikke, den må blive for flydende.

Servér saucen varm – resten kan gemmes på køl og genopvarmes.