shepherdsgreen

 

Shepherd’s Pie er traditionelt kødsauce lavet på får eller lam med kartoffelmos på toppen, sådan kort fortalt. Den kan dog sagtens laves med oksekød, og den hurtige version er den bolognese, du foretrækker, og så din yndlingskartoffelmos ovenpå og hele molevitten bagt i ovnen. En af nøgleingredienserne i en ægte Shepherd’s Pie er  Worcestershire sauce – og den kan du jo så smage din bolognese til med. Eller du kan finde et hav af opskrifter på nettet; en hurtig googlesøgning førte mig bl.a. til en af Gordon Ramsay, som ser rigtigt god ud.

Jeg blev dog i min nyeste kogebog af selveste Gwyneth Paltrow inspireret til en vegetarversion, som jeg lavede til aften, og som er lækker ud over det sædvanlige. Om min nye kogebog må jeg tage hatten af for virkelig inspirerende opskrifter, om end jeg som nævnt ofte før er til alt med måde og ikke ville kunne leve helt uden mælkeprodukter, helt uden gluten, eller hvad det nu måtte være. Hendes kogebog lægger op til netop afholdenhed på flere planer, men temaet er i det store hele mad fra bunden af gode råvarer, og det kan ingen jo fornægte er godt for os.

Nå, men min vegetarversion af Shepherd’s Pie er lavet på en sauce med grønne linser, og mosen har både kartofler og rodfrugter i sig. Og så lavede jeg i sidste øjeblik en lille rødbederelish som tilbehør; et helt perfekt grønt måltid, man bliver i godt humør af! Til børnene lavede jeg minipies i muffinforme, og det var et stort hit (også selvom jeg ikke havde andet end juleforme :-)). Dette kan du nemt gøre efter med små lasagner eller tærter også; pigerne var vilde med det.