sunde cookies

 

 

Jeg er godt tilfreds! Nej, MEGET godt tilfreds! En veninde fortalte mig i dag om nogle müslibarcookies-lækkerierafenart bare lavet med banan, havregryn og andre ting, jeg ikke husker nu, og nu hvor de tre små sover, blev jeg nødt til lige at give det et forsøg. Uden opskrift sjussede jeg mig frem, og om end dommerpanelet nu kun består af to personer, er dommen klar: FANtastisk resultat.

Mos 1 meget moden banan, og bland 1 1/2 dl havregryn, 10g mørk chokolade, 2 tsk cashewnøddesmør (prøv med peanutbutter eller mandelsmør, det skal nok virke også – men vælg gode varianter, hvor det er 100% nødder, for andet er unødvendigt…). Form 12 små cookies, og drys lidt havsalt over med kværn for et lille twist. Jeg gav dem cirka 15 minutter i ovnen ved 150 grader, og nu hvor de er kølet af, har de en sprød kant og bløde indeni; du kan prøve dig frem, hvis du foretrækker dem anderledes.

Og det er kun starten; prøv med kokos eller tørret frugt, og udelad evt. chokoladen, hvis de er til madpakken – de er gode nok til at komme deri :-). Jeg vil teste dem med quinoaflager (så de bliver glutenfri) og mere nøddesmør og uden banan, fordi den smag er ret gennemtrængende, og så opdaterer jeg herinde, hvis jeg kommer frem til et skudsikkert resultat. Men denne variant nævnt her kan jeg til hver en tid stå inde for!