tandoorisuppe

 

Denne mængde (serveret sammen med madbrød) gjorde to voksne og to børn mætte, men også kun lige. Jeg laver klart dobbelt portion næste gang.

 

 Ingredienser

1 stort løg i tern

2 gulerødder i tern

1 squash i tern

1 dåse kikærter, skyllede

2 spsk. tandoorikrydderi

3/4 liter kyllinge- eller grøntsagbouillon

1/2 dåse kokosmælk

lidt citronsaft

salt & peber

 

Sådan gør du

Sautér løg og gulerødder i lidt olie, til løgene er bløde (ikke brune).

Tilsæt squash og kikærter, krydr med tandoori.

Hæld en halv liter bouillon ved, bring i kog.

Lad koge, til gulerødderne er møre, og blend så det hele til en fin puré i foodprocessoren eller med stavblender.

Tilsæt resten af bouillonen og kokosmælken, varm godt igennem, og smag til med salt, peber og citronsaft.

Servér med friske krydderurter og lækre madbrød, måske med lidt hvidløgssmør?