figenkugler

Jeg fik opskriften til disse figenkugler af en veninde den anden dag (sammen med lækre smagsprøver) og tog udgangspunkt i den og de ting, jeg nu havde i skabene i dag. Resultatet er i samme kategori som dadelkuglerne; søde, sunde, nemme og lækre, og de smager helt anderledes end dadel-lækkerierne – rart med lidt afveksling. Det er tahin’en (sesamsmør), der gør forskellen, og den smag er ret gennemtrængende (kom evt. revet appelsinskal i også for at give tahin’en lidt modspil, hvis du på forhånd ved, at du ikke er sesamfan). Desuden besluttede jeg at vende dem i mørk chokolade; Lindt’s 85% som jeg købte en del af forleden i den tro, at jeg kunne spise lidt af den frem for den med 70% (og dermed indtage lidt mindre sukker). Det kunne jeg så ikke; den er for bitter til at spise “rå”, synes jeg. Til gengæld er den perfekt til det her formål.

Du skal bruge cirka 2 1/2 dl tørrede figner (gerne tørrede, men ikke udtørrede, da din foodprocessor nok ellers vil klage lidt (og muligvis ryge…)), saft af en halv appelsin, 2 spsk tahin, 2 tsk honning, 50 g mandelmel, 4 spsk hørfrø, 2 tsk kanel, 1 dl kokosmel og cirka 2 håndfulde quinoaflager (havregryn hvis du tåler gluten). Kom det hele i foodprocessoren, og giv gas til du har en fast sammenhængende masse.

Tril til kugler i den størrelse, du foretrækker, og vend dem i smeltet, mørk chokolade. Sæt på køl, og sæt kaffen over!