Opskriften er fra Sif Orellanas Krudtugler og Kanelsnegle, og jeg kommer ikke til at prøve andre opskrifter; de er helt perfekte, de her pebernødder. Du får et par pladefulde ud af opskriften her, men lav endelig dobbelt portion, og gem dejen på køl eller i fryseren, så du hurtigt kan tanke lageret op igen; du får brug for det…

Ingredienser

250 g mel

1/8 tsk hjortetakssalt (jeg erstattede dette med bagepulver uden problemer)

1 tsk kanel

1/4 tsk hvid peber (jeg har brugt sort peber uden problemer)

1/2 tsk stødte nelliker

1/2 tsk stødt ingefær

100 g koldt smør

175 g sukker

1 æg

4 spsk fløde

 

Sådan gør du

Bland mel, hjortetakssalt og krydderier, og smuldr smørret heri.

Rør sukker og æg til æggensnaps, og rør fløden heri.

Saml melet med æggensnapsen, og ælt dejen godt.

Tril fingertykke stænger, og skær ud i små stykker à cirka 1/2 cm.

Tril dem til kugler, hvis du har god tid eller børn til at hjælpe dig; hvis ikke, kommer du dem bare direkte på bagepladen med bagepapir og giver dem cirka 10 minutter ved 180 grader. De skal være let gyldne i overfladen.

Lad dem køle af, inden du kommer dem i kagedåsen.