zucchini slice

 

Ingredienser

375 g groft revet zucchini/squash (du kan erstatte en tredjedel med revne gulerødder eller fylde op på vægten med revet kål e.l.)

1 stort løg, finthakket

(100 g bacon i tern eller skinke i strimler/tern, hvis du vil have en version med kød)

125 g revet ost

125 g mel

1 tsk bagepulver

1/2 til 1 dl olie

5 æg, let sammenpiskede

lidt salt & peber

 

Sådan gør du

Bland alle ingredienser godt i en skål, og hæld dejen i en smurt form på ca. 30X20 cm (jeg bruger en, der er lidt mindre, og det fungerer fint; bare sørg for, at den er helt færdig, inden du tager den ud af ovnen).

Bag ved 175 grader i cirka en halv time; den får en lysebrun farve på toppen og skal være fast i midten, når du tager den ud.

Gem endelig rester til madpakken næste dag; når den har været på køl, får den en fin, fast patéagtig konsistens.

TIP: Hvis du vil gøre opskriften mælkefri, kan du erstatte osten med laktosefri fløde eller soyafløde, ca. en dl. Fløden gør, at konsistensen stadig bliver fin og fast.