Brug bechamelsaucen til din yndlingslasagne eller måske en med aubergine og chorizo? Saucen her har lidt mere kant end den traditionelle bechamel.

Ingredienser

3 spsk smør eller olie

3 spsk mel

ca. 3 dl mælk

en lille håndfuld revet parmesanost

3 spsk flødeost naturel

salt, peber og muskatnød, gerne friskrevet

 

Sådan gør du

Rør mel og smeltet smør/olie sammen i en lille kasserolle.

Tilsæt en dl mælk, og pisk væsken fri for klumper.

Lad det tykne lidt, og tilsæt så resten af mælken, du kan evt. holde lidt tilbage, så du er sikker på, saucen ikke bliver for tynd.

Når saucen er tyknet og simrer, tilsætter du flødeost og parmesan og pisker godt.

Smag til med salt, peber og muskatnød.

Hvis bechamelsaucen er øverste lag på din lasagne, er det unødvendigt med mere ost ovenpå, synes jeg.