grønne bøffer

 

Jeg er kun 90% vegetar, men har ikke noget egentligt behov for kød og laver det mest for de andre familiemedlemmers skyld. Byg-selv-burgere er ret populære i vores familie som i sikkert mange andres, og der er altid to slags bøffer: De “rigtige” med kød og så mine grønne bøffer. Min favorit er fortsat den lilla bøf, men den grønne her er væsentligt hurtigere at lave, og også nem at variere med andre grøntsager. Og det kullede i kobberskålen er såmænd bare grønkålschips, der ikke var i det fotogene hjørne…

Inspirationen til de grønne bøffer her kommer fra den skønne blog Green Kitchen Stories‘ nye kogebog “Green Kitchen Travels”, men allerede da jeg så ingredienslisten var jeg ret skeptisk. Den bød på 1 lille zucchini/squash, 1 stor gulerod og 200g revet halloumi og lidt frisk mynte. Altsammen groft revet, og that’s it. Som frygtet blev det for mig på ingen måde til bøffer, heller ikke på panden, selvom jeg håbede, osten ville smelte og dermed tage de andre ingredienser i hånden. Nope. Så i med 1 æg, 1 dl fløde og 1 spsk HUSK, og så var den der – dejlige, ret søde vegetarbøffer. Steg dem ved mellem varme, til de er brune på begge sider og faste i det og server med en masse andet grønt. Og gerne med denne yoghurtdressing også: Græsk yoghurt (ca 2 dl) blandet med 2 spsk tahin, 2 spsk ristede sesamfrø, citronsaft, salt og peber – hvis du kan lide denne dressing, vil du sikkert også elske min sesamost.