Nogle gange har man bare ret til at spise som “et rigtigt menneske”, som en af mine gode veninder siger. Dvs. uden stor- og evigttalende børn, om end de er nok så skønne. Så i dag har børnene fået en gedigen, sund grød, og de to voksne har nydt lækker laks med dilddressing efter børnenes sengetid. Og det er ikke en hvilken som helst dilddressing, jeg taler om her – det er intet mindre end verdens bedste.

Jeg stiftede bekendtskab med den fabelagtige dressing for ca. 9 år siden under mit første besøg i Island, hvor den var del af et helt suverænt måltid hos min ven Elvars forældre i Nordisland. En impulsiv del af menuen var desuden frossent hajkød; et måske lidt mindre magisk madminde, som jeg vil skåne dig for her – men lov mig at give dressingen en chance; den slår den købte dilddressing med flere længder.