Der er restegilde i Torvehallerne i dag – fantastisk initiativ, så vi alle kan lære lidt mere om at få brugt rub og stub fra køleskabet. Vi  tømte selv vores i går, så her er lidt inspiration til nogle rystende gode rester, du måske kan lave i nærmeste fremtid også?

Jeg fandt på køl gulerødder, peberfrugt og noget kål, jeg faktisk ikke engang med sikkerhed kan sætte den korrekte betegnelse på, men vi er ude i noget à la spidskål (rødkål egner sig også fortrinligt til denne ret). Og æg. Alt grønt kom på panden med en ordentlig omgang soya og frisk ingefær. Imens ristede jeg sesamfrø og lod dem køle af, og til sidst kogte jeg en rest nudler. Da grøntsagerne var varme, men stadig sprøde (en wok er god til det her, men min er p.t. meget langt væk…), kom jeg 2 æg i og lod æggene blive til scrambled eggs blandt det grønne. Til sidst vendte jeg nudlerne i, dryssede med sesam og serverede med en rest sød chilisauce. Du kan med fordel smide en rest kød i denne ret også, hvis du har det på lager, og så er der jo mange andre grøntsager, du kunne få bugt med på samme vis, hvis de var blandt resterne (løg, squash, majs, you name it).